Lukácsi evangéliuma

Maradhat-e jobboldali párt jobboldali kritika nélkül?

2018. május 11. 00:10 - Lukácsi Katalin

newspaper_students4bestevidence-net.jpg

A Magyar Idők konzervatív lapnak nevezi magát. És ezzel nyit egy cikket: "Furcsa sajtóipari melléktermék a Heti Válasz." A Heti Válasz konzervatív lap. És a konzervatív lap arról is ismerszik meg, hogy nem nevez mellékterméknek másik konzervatív lapot.

A harmadik kétharmad kapuján lépett át a Fidesz, a félig állampárttá szövődő monstrum. A siker fölötti öröm, a konzervatív vérmérsékletből fakadó önkorlátozás és a kereszténydemokráciára jellemző emberi méltóság tisztelet arra sarkallja ezt a hatalmas pártot, holdudvarát és az általa fenntartott média munkásait, hogy nagyvonalúan és alázattal kezdjen hozzá az újabb négy évhez, megszólítani igyekezve azokat, akik bizalmát nem nyerte el... Legalább is egy párhuzamos univerzumban biztos így volna...

Ehelyett a valóságban a magát a háromharmad miniszterelnökének nevező és kereszténydemokratának tartó Orbán Viktor médiamunkásai rendre saját volt eszmetársaik ellen indulnak csatába. Huth Gergő a polgári Magyar Nemzet megszűnése után rongyolt be gyalázni a patinás lap emlékét a munkájukat vesztett újságírók között (amely konferenciát a kormánytól félve az egri Esterházy Károly Főiskola az utolsó pillanatban utasított ki termeiből). Ezután a Magyar Idők cikkben kérte számon kioktató stílusban a még a harmadik Orbán-kormányban is államtitkári posztot betöltő Prőhle Gergely polgári elköteleződését. Most pedig a talán megszűnés előtt álló Heti Választ támadja a Magyar Idők főszerkesztő-helyettese.

Mi menthető ebben a magatartásban? Nem azokat szólítom meg, akik az alternatív jobboldalhoz szegődtek, és az Orbán-kormány akarnok, erőfetisizáló tempóját üdvözlik (nem is nagyon tudom őket megszólítani, bár talán követik az oldalam). Azokat szólítom meg, akik például kiadták az Újra néven nevezzük Idők jelei kiadványt, akik még mindig a kisebbik rossz jegyében a Fidesz régi értékeit remélik a mai Fidesztől. Hogyan lehet jobboldaliként gyalázni egy olyan lapot, amely ha megszűnik, azzal a hatalomtól független jobboldali sajtó szűnik meg!? Hogyan számíthat csak az a jó konzervatívnak vagy jó kereszténydemokratának, aki a hatalomtól függ?

Ráadásul képes a Magyar Idők főszerkesztő-helyettese Stumpf Andrást droidozni. Stumpf rendszeresen elismeri a G-nap után is a kormány jó döntéseit, amikor azzal ért egyet, és nem is tudom, hogy írt-e olyan cikket valaha, amiben ne bírálta volna az ellenzéket. Ha már droidozzák Stumpf Andrást, hányszor bírálják a kormányt, és ismerik el az ellenzék kritikáit a Magyar Idők újságírói?

Jaj, annak a politikai pártnak, amely körül megszűnik a kritikus hang. Konzervatív és kereszténydemokrata párt pedig természetéből fakadóan képtelen működni konzervatív és kereszténydemokrata kritika nélkül. Kedves KÉSZ, Professzorok Batthyány Köre, hívő barátaim, meddig marad alkalmas a Fidesz a konzervatív, kereszténydemokrata értékek képviseletére, ha rendre forradalmi időket idéző és a kereszténydemokrata ethosszal ellentétes eszközökkel tartja fenn és gyakorolja hatalmát?

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lukacsikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr9713906984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2018.05.12. 11:24:46

@Lukácsi Katalin:

Vettem a fáradságot és megnéztem a szövegébe linkelt cikkeket és videót. Jól tette, hogy linkelte azokat, mert így mindenki maga győződhet meg arról, hogy sem Huth, sem a Magyar idők nem követett el semmiféle etikai vétséget. Tartalmilag valamennyi megnyilvánulás helytálló, megindokolt, tényekkel alátámasztott. Ami pedig a stílus- és ízlésbeli kérdéseket illeti: ahol mindenki ordít és bőg, ott a csöndes, disztingvált érvelés inadekvát, ahol a 444.hu-k, index.hu-k és társaik ilyen hangerőn és ilyen hőfokon uszítanak, keltik a lincshangulatot, ott Huth vagy Szikszai akciózása, kirohanása afféle kiscserkész-tempó.

marosy 2018.05.12. 15:35:32

Az ilyen lukácsi hívek köpik le az utcán a papokat.

nemecsekerno_007 2018.05.12. 15:35:43

Mikor tud az ellenzék bármilyen érték mentén politizálni? Ha a kormány csak kicsit is visszavesz az arcból, az ellenzéknek esélye se lesz. Egyébként egy nyugodtabb közélet mindenkinek jobb lenne.

marosy 2018.05.12. 15:38:54

Az ilyen Lukácsik és SImicskák azt hitték elég propagandázni és megnyerik a választásokat. Aha.

Szalay Miklós 2018.05.12. 15:52:57

Nem annyát senkinek. ;) Helyette némi ismeretterjesztés, akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temakep/073.shtml

eloi 2018.05.12. 16:53:05

Addig, amíg nem lesz helyette jobb választás/választék!
A Jobbik már majdnem lett, a néppártosodással, de aztán visszaestek, nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a pozitív üzeneteiket elvette tőlük a Fidesz, és nem tudtak profi módon védekezni a karaktergyilkosságok ellen sem, plusz összeálltak a ballib oldallal. Mostanában együtt tüntetnek... Ezzel végük. (Ahogy a jobb-konzi oldalon, kb. ugyanezért Önnek is.)
Az LMP szép ígéret volt...
Más nincs amire a jobb-konzi-keresztény igaz szívvel szavazhatna.
Ezt évek óta mondjuk a jobb-konzi oldalon is, de minek? Kinek? ...

Cycmen 2018.05.12. 17:15:41

Mellékterméknek nevezte és erre műfelháborogunk ugyebár! Leköpdösött a csőcselék tiszteletreméltó embereket, ha háborognivaló téma kell!
Maradjunk annyiban, hogy a nagyvonalúságot és az alázatot a ballib sajtónak semmi joga nincs számonkérni!

_most_ 2018.05.12. 17:18:09

A fideszes szavazókat a kritika csak össze zavarja, ők egyszerű emberek, nem akarnak gondolkodni, elég nekik annyit tudni, hogy Orbán vigyáz rájuk, és cserébe csak teljes engedelmességet vár el. Ugyanez történt a szocializmusban is, gondolom onnan örökölték ez a viselkedési mintát.

eloi 2018.05.12. 17:47:07

@_most_: Ostoba. Pontosan ez az egy bites gondolkodás.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 17:58:09

@_most_: és most képzeld el, ezek az emberek aláznak ronggyá titeket már harmadjára. vajon akkor ti milyenek vagytok??

vajdasagi 2018.05.12. 19:36:04

@Scott Tenorman Must Die: "Ezek az emberek" nem minket "aláznak ronggyá", hanem tönkreteszik a nemzetünket. Nemsokára mindenki aki számít a liberális nyugaton lesz és itt csak NER-haszonélvező tovajok és nincstelen jogfosztottak maradnak. Ez az, amit Te focimeccs-szerűen értékelsz. Sajnos. Az én unokám is jó eséllyel egy másik országban születik és nő majd fel.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 20:30:49

@vajdasagi: azért örülök annak, h ilyeneket írsz, mert eddig egyik rémjóslatotok sem jött be.

Ad Dio 2018.05.12. 21:59:06

Egyetlen párt vagy politikus sincs meg kritika nélkül. Ennyiben mindenképpen igaza van a posztolónak. Szerintem aki úgy véli, hogy a Fidesz továbbra is a legkisebb rossz, azzal teszi a legjobbak, ha felcsap konstruktív kritikusnak... sajnos a baloldalról érkező kritika minden csak nem konstruktív...

MACISAJT 2018.05.12. 22:32:33

Ha jól látom, ez a némber végi a heti válaszos stumpfot? Eez?
444.hu/2018/05/08/lukacsi-katalin-ez-a-rendszer-az-ur-jezust-is-nemzetbiztonsagi-kockazatnak-nevezne

Ennyi erővel vadai ágnes is védhetné, ugyanannyit érne...

MACISAJT 2018.05.12. 22:39:32

Amúgy meg idéznék egy mondatot a Magyar Idők inkriminált cikkéből:

" Tévébe delegált munkatársuk, a megfelelési kényszeres Stumpf András, aki az utóbbi időben tökéletes Lukácsi Katalinná képezte magát, a HírTV és az ATV stúdiójában képviseli a valódi, kritikus jobboldalt. Sípszóra a helyszínen terem, ha sopánkodni kell a Fidesz faragatlansága miatt: ő a hivatásos elhatárolódó, a tevékenységének már külön FEOR-száma is van. Felhasználják, de úgy tűnik, neki bejön ez a szerep. "

Ez bizony tűpontos diagnózis. A stumpfok, lukácsik a legújabb kori debreczenijózsefek, elekistvánok, giczigyörgyök...
Azoknak is milyen jó végük lett ,ugye.

Európai téridő 2018.05.13. 09:30:36

A korai elvtársvilág kritika-önkritika palávereinek, következményeinek rossz tapasztalatai, emlékei, viselkedésmintái után necces ez az egész kritika-"ügy". Még mindig nincsenek ezek a "dolgok" kiheverve.

vajdasagi 2018.05.13. 11:18:40

@Scott Tenorman Must Die: szerintem sok gond van Veled, de az egyik, hogy többes számban látod azokat akikkel nem értesz egyet. Én egymagam vagyok, és az én jóslataim sajnos lassan de biztosan beválnak. Persze jobb lenne, ha nem válnának be, de hát a tények sajnos makacs dolgok.

Talán akkor segítek Neked a legtöbbet, ha egy Youtube videót a figyelmedbe ajánlok. Érdemes megnézned, kevesebb mint másfél perc:

www.youtube.com/watch?v=3iz5cyTYx8Q

vajdasagi 2018.05.13. 11:26:07

@Európai téridő: Milyen kényelmes kifogás ez arra, hogy a NER ellenségnek tekint mindenkit, aki nem nyalja eléggé lelkesen a vezér seggét. Ilyenkor leginkább azon gondolkodom, hogy vajon ezt Ön is így gondolja-e, mint én, csak tudja, hogy nem szabad elmondani, mert azt büntetik, vagy nem így gondolja. És ha nem így, akkor hogyan lehet művelt és tapasztalt ember ennyire vak?

vajdasagi 2018.05.13. 11:29:07

@MACISAJT: "Ez a némber" történetesen egy valódi kereszténydemokrata. Gondolom, hogy orbánnal ellentétben valódi hívő, és nem csak haszonlesésből ájtatoskodik és tesz úgy, mintha hinne az Úrban.
És az Ön által linket tudósításban Lukácsi Katalin olyan mondott, ami igaz. Vagy talán nem így van?

Európai téridő 2018.05.13. 17:28:32

@vajdasagi: Rákosi pajti idején haltak bele ilyesmikbe a Sztálin út 60 foglyai.

vajdasagi 2018.05.13. 17:36:07

@Európai téridő: megint milyen kényelmes kifogás: régen ebbe bele is haltak! Akkor tehát nem lehet komoly baj, mert most már nem halnak bele! Hurrá!

Én a kérdést úgy teszem fel, hogy mi az ami a hazámnak hosszú távon jó, és mi az ami káros. Az, hogy régen még a károsnál is voltak károsabb változatok, az számomra nem vigasz. De persze tudom én, hogy a Rákosi ellen sem lázadt a népünk hosszú ideig. Úgy látszik ilyen beletörődő nép vagyunk. Elkeserítő. Szerintem a 21. századot ilyen attitűddel nem lehet túlélni. Ahhoz túl gyorsan változik a világ. Szükséges lenne, hogy "virágozzék száz virág". És mivel nem így van, a legjobb fiataljaink el is fognak menni. És ez akkora vérveszteség lesz, hogy nem tudjuk majd kiheverni.

Európai téridő 2018.05.13. 22:09:10

@vajdasagi: Ostoba Fütyike, nem veszed figyelembe, vajdasági jugó, "külföldi" létedre, hogy Magyarország 1955-ig a megszállt Ausztria szovjet zónája felé vezető tranzitútvonal indokolásával volt felszabadítva/megszállva a Vörös Hadsereg által, 1956-ban pedig az ürügy az volt, hogy Kádár elvtárs hívta be az ellenforradalom leverésére, ezért az már egy másfajta ideiglenes állomásozásuk volt az 1990-es "Továriscsi konyec"-ig.

vajdasagi 2018.05.16. 00:30:21

@Scott Tenorman Must Die: Örülök, hogy tetszett. Ajánlom figyelmedbe az egész Brian életét - még ennél is jobb.

vajdasagi 2018.05.16. 00:37:16

@Európai téridő: A stílus maga az ember. A stílusod Téged jellemez.
Amúgy persze figyelembe veszem ezt. Kívánom, hogy a Te unokáid/dédunokáid jól átvészeljék az előttük álló évtizedeket. Nem lesz nekik könnyű, és a Haza nem fogja őket a legjobb módon segíteni ebben. És ez rajtad is múlik egy kicsit.

Amúgy meg: akkor miért voltak ruszkik Csehszlovákiában, Lengyelországban, stb. Csak a "jugók" küldtékl őket ténylegesen haza, meg később a románok. Bele kell törődnünk, hogy a magyarok bizony nem lázadtak úgy igazándiból. A ruszkikat nem mi küldtük haza, hanem az USA, ezen belül is leginkább Ronald Reagen.

Európai téridő 2018.05.16. 07:41:13

@vajdasagi: Mert Te aztán kifinomult hercegi stílusban kommunikálsz velem. És a magyar "nemzetkarakterológiában" is - tájékozatlanság és "túloldaliság" és rosszhiszeműség, tudatlanság okán, az antinacionalista-elvtársi-"Jedinstvo i bratrstvo"-s internacionalista platformot, illetve annak szovjet-magyar elvtársi narratíváját nyomatod. A ruszkik Csehszlovákiába az 1968-as zűrzavaros időszakban vonultak be, azok "renitens" magatartása miatt, maradásukhoz ez volt az ürügy. 1945-ben Csehország nagy részét az amcsik, a többit a ruszkik szabadították fel, de ki is vonultak onnét. Prágát 1968-ban nem lőtték szarrá, mint Budapestet 1956 november 4-ike után, az országban ellenük igenis felkelő magyarok miatt. És Kádárék sem ok nélkül végeztették ki az ellenállókat és Nagy Imrééket, ezek mind a megtorlás részei voltak. Lengyelországba sem vonultak be 1980-81-ben, mert Jaruzelski a szovjetek magyarországi és csehszlovákiai viselkedése nyomán szerzett rossz tapasztalatok ismeretében inkább bevezette a "szükségállapotot". Szilágyi Szabolcs varsói tudósítóként átélte ez és memoárjában említést tett arról, hogy az ottani gazemberségeket a belügyesek és nem a hadsereg követte el, így annak nimbusza töretlen maradt. A jugók nem küldték haza a ruszkikat, mert oda sem vonultak be, illetve, ha mégis, akkor kivonultak, a többi szláv testvéri országhoz hasonlatosan. Az "angolszász" szövetségesek a sztálingrádi győzelem és a teheráni konferencia (1943) között belengették ugyan a balkáni partraszállást, amely lehetővé tette volna, hogy Magyarországot az "angolszászok" és ne a szovjet Vörös Hadsereg szabadítsa fel, de eltotojázták az időt és Teheránban Sztálin már igényt tartott a későbbi "keleti blokk" térségére. Kállay "hintapolitikus" Miklós, az "igaz magyar ember" ennek titokban történő megtárgyalására küldte el meghatalmazottként Szent-Györgyi Albertet. Persze Edvard Benes, a londoni csehszlovák emigráns kormány tagja is erősen fúrta Churchilléknél ezt a megoldást. Az elmaradt balkáni partraszállás "pótlására" kvázi alibiként megtámogatták Tito jugoszláv partizánmozgalmát, de ennek hatása a magyar határig, egy esetleges magyar átállás lehetőségéig nem jutott el. Ezzel meg sem próbálkozott sem Tito, sem az "angolszászok", mert féltek Sztálin haragjától, mert Teheránban megállapodtak, vagy mi a szösz. De ez arra elég volt, hogy Jugoszlávia leszakadhasson a sztálini "érdekszféráról" és hogy a görög polgárháború szítása se jöjjön be Sztálinéknak. A románoknál 1955-ig, a négy győztes Szövetséges hatalom által megszállt Ausztriába vezető tranzitútvonal részeként állomásoztak szovjet csapatok, de az osztrák államszerződés megkötése után kivonultak onnan. Magyarországról nem vonultak ki, hanem új ürügyet keresve, az ellenforradalomra hivatkozva, 1956-ban még maradtak egy kicsit, utána kivonultak, de pár nap múlva visszajöttek és ideiglenesen 1990-ig itt is állomásoztak. Örülök, hogy eme kis fejtágítással vészes tudatlanságod fehér foltjainak egy részét eltüntetve talán felhomályosíthattalak egyről-másról, aminek a későbbiekben hasznát veheted.

vajdasagi 2018.05.16. 08:55:56

@Európai téridő: Köszönöm a választ. Azt is, hogy ez kulturált stílusban íródott. És igen, én normális stílusban kommunikáltam Veled. Még ha ez Neked most utólag zavaró is :-)

Felmentésedre: ez az utolsó kommented már rendben van. Legalábbis formailag.

Tartalmilag két megjegyzésem van rá:

1. Az általad felsorolt tények nagy többségét én is ismerem, de azért figyelmesen
végigolvastam, amit írtál. Erősen a saját oldalunk felmentésének a szándékával
és igényével íródott, de üsse kő.

2. Én már egy ideje nem a 20 században élek, és nem is arról gondolkodom, hanem a 21. századról.
Amely olyan viharokat hoz felénk, hogy csak na. És a NER ezekre éppen hogy nem felkészíti
hazánkat, hanem legyengíti. Én erről szeretnék gondolkodni, és nem arról, hogy a ruszkik hol és
mikor jártak a 20. században. Megjegyzem erős barokkos túlzás, hogy 56-ban az oroszok szarrá
lőtték Budapestet. Aki túloz, az hiteltelenné válik.

Európai téridő 2018.05.16. 15:50:04

@vajdasagi: Ha a tényeket ismered, hogy írhattad le azokat a hiányos tudást vélelmeztető állításokat, amelyektől hemzsegett a kommented? Ha a "saját oldalunk felmentését" emlegeted, akkor nem ismered azokat az ezzel igen csak ellentétes, pocskondiázó állításokat, amelyeket a szovjet és a magyar elvtársak 45 éven át sulykoltak bűntudat keltésének a céljával. Az volt ám a túltolás! És a mostanában előhúzott "antiszemita kártya" jolly jokerét és a horthyzást akkor még meg sem említettem. Ma is folytatódik a történelem meghamisítása a politika által uralni szándékozó történetírás "kiválasztott" művelői részéről. A "21. században élek" egy kamu duma, már csak azért is, mert nem hiszem, hogy még csak 18 éves vagy, tehát te is a 20. században születtél. És az a status quo, amiben élünk, az is annak a századnak a "terméke". Ha más nem is, de a megünnepelt, nem egyszer felhánytorgató évfordulók és "emlékezetpolitikák" nem engedik el az előző évszázadot. A britek pl. ezerrel nyomatják akkori cselekedeteik kozmetikázott, önfényező dicsőítéséről szóló filmjeiket, mi magyarok a kevésbé patetikusakat, mondjuk az "1945"-öt, vagy az "Aurora Borealis - Északi fény" címűt, hátha a bécsiek elfelejtették az 1945-1955 közötti négyhatalmi megszállásból a szovjet zónát. A németek ebben az emlékezetpolitikus szellemben készítették el a "Volt egyszer egy Németország" című filmet. És ezek csak a filmek, abból is csak a frissebbek, amelyek hirtelen eszembe jutnak. Ami Budapest szarrá lövetését illeti, nézd meg az Üllői úti sarokházakat mondjuk a Mária utca sarkától a Nagyvárad térig. Mindkét oldalt. Meglepően sok "modern" házat fogsz látni, amit a szétágyúzottak helyére építettek. De akad ilyen a Rákóczi úton is, az Erzsébet körúton is, vagy a Kilián laktanyával szemben. És ott van a Móricz Zsigmond körtér 2. sz. ház, amelynek már csak a kisebbik fele eredeti, és a Kádár elvtárs által elrendelt új épületben fejeződik be. A Rákóczi út romos állapotát még a filmhíradó is megörökítette, a Szent Rókus kápolna dongaboltozatát is akkor váltotta fel a betonból kiöntött kazettás mennyezet. Szóval, semmi barokkos túlzás nincs abban, hogy a szovjet elvtársak bizony szarrá lőtték a magyar fővárost, mélyen tisztelt vajdasági poszt-elvtárs!

vajdasagi 2018.05.19. 19:49:30

@Európai téridő: Köszönöm a választ.

1. Akkor mondjuk, hogy egy várost szarrá lőttek, ha a házak mondjuk 20%-a elpusztul. Vagy jó, legyen 10%. De Budapesten 56-ban a házak kb. 0.01%-a pusztult el. Aki erre azt mondja, hogy "szarrá lőtték", az hiteltelen.

2. Persze, hogy a 20. században születtem, de a mai problémáinknak semmi köze többé a 20. századhoz. Kína fenyeget, meg a robotizáció, meg a mesterséges intelligencia. Lehet, hogy az egész emberi faj tűnik el. Ki nem szarja le ilyenkot azokat a 20. századi sérelmeket, amelyekkel Te itt foglalkozol? Javaslom, inkább készítsd fel a gyerekeidet és majdan az unokáidat, hogy nagyobb eséllyel tudjanak helyt állni a közeljövő viharaiban. Hol van már Horthy meg 1956, meg ilyenek!

Minden jól kívánok, mert egy hajóban ülünk mi ketten, csak másként látjuk a hajó körül megjelenő hullámokat.

Európai téridő 2018.05.19. 21:21:58

@vajdasagi: Ezt a 20 %-ot milyen forrásból szedted elő? És a budapesti 0.01%-ot ? Végigjártad azokat a helyeket, amelyeket felsoroltam? És az sem mindegy, hogy a város belsejében, vagy a külvárosban volt-e a dúlás. Márpedig ez a város belsejében esett meg, 11 évvel azután, hogy úgy-ahogy sikerült azt az akkori romhalmazból újjáépíteni. Szóval, jobban tennéd, ha nem méricskélnél. Prágában kábé 1 házat döntöttek romba a bevonuló szovjetek 1968-ban, mégis igencsak felhánytorgatták a drágalátosok.

vajdasagi 2018.05.20. 14:02:42

@Európai téridő: A budapesti 0.01%-ot sacc-per-kábé módszerrel, de azért számoltam, és nagyjából igaz.
És azt minden józan ember elfogadja, hogy ekkora pusztitást után túlzó a "szarrá lőtték" minősítés. Hogy most 20%-nál nem túlzás, vagy 10%-nál azt nyilván nem "forrásból szedtem", hanem megérzés alapján mondtam. De hogy 1956-ban Budapeste nem lőtték szarrá, azt mind objektív ember tudja. Persze aki a múlt révületében él, az gyárt is hozzá mindenféle homályos képzeteket. Megismételném, amit fontosnak tartok, mert Te mindtha ezt szándékosan nem akarnád hallani:

Javaslom, inkább készítsd fel a gyerekeidet és majdan az unokáidat, hogy nagyobb eséllyel tudjanak helyt állni a közeljövő viharaiban. Hol van már Horthy meg 1956, meg ilyenek!
Minden jól kívánok, mert egy hajóban ülünk mi ketten, csak másként látjuk a hajó körül megjelenő hullámokat.

Európai téridő 2018.05.20. 20:28:33

@vajdasagi: A Belvárosig feljöttek a szovjet tankisták és ott ágyúztak szarrá házakat - A Múzeum körút belvárosi oldalán, a Nemzeti Múzeummal szemben is vannak ilyen foghíjpótlásdok -, tehát te "per sacc" ne bagatellizálj! A város amúgy sem homogén egész, hanem városok, városkák, falvak laza szövevénye, márpedig ezek a "szarrá lövések" pont a város szívében estek. És mi az, hogy "Hol van márt Horthy, 1956, meg ilyenek!" Hát nem azon dolgoznak az "emlékezetpolitikusok", hogy ez ne felejtődjön el, nem ezért hánytorgatják fel újra, meg újra, főleg az ex-elvtárs-útitársak, meg még mások is, akik kiestek a pikszisből? Nem vetted még észre, hogy a politikák uralni akarják a történelmet, történetírást, több-kevesebb sikerrel? Kölcsey tévedett, régi kor árnya felé visszamerengők bizniszt tudnak ebből csinálni ideig-óráig. Az pont elég a megélhetésükhöz. Tetszik, nem tetszik, ez van.

vajdasagi 2018.05.21. 20:08:13

@Európai téridő: A mostani nekem írt kommentedben már nincs, amit kifogásolnék. Nyilván elég sok ház tönkrement. Most már nem Budapest szarrá bombázásáról beszélsz, tehát ez elfogadható. De mindennél fontosabb (és ezt csak nem akarod meghallgatni):

Javaslom, inkább készítsd fel a gyerekeidet és majdan az unokáidat, hogy nagyobb eséllyel tudjanak helyt állni a közeljövő viharaiban. Mindegy mivel foglalkoznak az "emlékezetpolitikusok". Ne engedd, hogy kimossák az agyad. Emlékezz: Kína, mesterséges intelligencia, robotok. Ez a jövő közeleg. Ne a múltba révedj.

Minden jól kívánok, mert egy hajóban ülünk mi ketten, csak másként látjuk a hajó körül megjelenő hullámokat.

Európai téridő 2018.05.22. 16:29:15

@vajdasagi: Amíg különféle emlékezetpolitikusok és más történelemhamisítók tömik tele a fejünket a hazugságaikkal, addig nem lehetséges, asmitg te javasolsz, ne is ámítsad magad! Ami pedig a szarrá ágyúzást illeti, a kiemelt helyszínek romhalmazzá tétele és a megtorlások pont eléggé sokkolóak voltak, úgy együttesen, nem kóser ezen centizned.

vajdasagi 2018.05.24. 11:00:57

@Európai téridő: Nem tudom én, mi a "kóser". De azért ahogy váltjuk a leveleket, úgy csökken a szakadék is. Ha nem esünk túlzásokban, és csak annyit mondnunk, " kiemelt helyszínek romhalmazzá tétele és a megtorlások", akkor már nincs is mibe belekötnöm.

A másik fronton: kénytelen vagyok megpróbálni nem a múltra, hanem a jövőre koncentrálni, mert úgy érzem, ez a megmaradásom és a leszármazottaim megmaradásának az esélye (nem is záloga, csupán csak esélye). Neked is ezt javaslom, és nincs ebben egy csepp irónia sem, meg még csak rosszindulat sem. Tényleg jó az nekem, ha minél több művelt, képzett magyar marad meg - ide beleértve a Te unokáidat is. A véleménykülönbségeinket meg el lehet viselni, és talán csökkennek is idővel.

Európai téridő 2018.05.25. 15:18:57

@vajdasagi: ja, ha te csak kötözködsz, az más. De az, hogy internacionalista módon törlöd el a neked nem tetsző múltat, az nem okés, mert akkor az ebből következő tudatlanságod már önhiba. Akár csak a szarrá ágyuzás okán a szőrszálhasogató méricsélésed.

vajdasagi 2018.05.28. 13:10:05

Nincs meg a szükséges szimpátia és még csak a megértés sem. A Te lelkedben nincs is elég szeretet ehhez. Úgyhogy kerüljük ki egymást.
süti beállítások módosítása